Kyckling i jordnötssås

Publicerat av Tomas Larsson den

4 portioner

Ingredienser

500 g kycklingbröstfilé
2 äpplen
2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
1 tsk hackad färsk röd chili
2 msk jordnötssmör
rivet skal och saft av ½ lime
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2½ dl grädde

1 tärning hönsbuljong
1 msk Smör

½ tsk salt

Gör så här
Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna.
Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp.
Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några min. Smaksätt med salt.

Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan.

Kategorier: Middag