Pad thai

Publicerat av Tomas Larsson den

 
Släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet. Pad thai är en street food-klassiker som går hem hos alla, variera chilistyrkan efter tycke och smak.

Ingredienser
4 portioner

Pad thaisås:
1½ msk fisksås
1 msk oystersauce
1 msk sweet chilisås
2 msk vatten
1 msk risvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
pressad saft av 1 lime

300 g risnudlar
200 g kycklingbröstfilé
1 msk rapsolja
2 salladslökar
200 g stora räkor utan skal
2 ägg
180 g böngroddar
1 röd chili
50 g jordnötter
1 kruka färsk koriander
1 msk chili flakes

Gör så här
Rör ihop alla ingredienser till såsen.
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingen och stek i oljan i en stekpanna tills kycklingen fått färg.
Strimla salladslökarna och tillsätt dem och räkorna. Stek ytterligare ca 1 min.
Vispa äggen lätt i en bunke och häll ner i stekpannan under omrörning. Kärna ur och hacka chilin.
Hacka jordnötter och koriander.
Häll i nudlar, böngroddar, chili och sås i stekpannan.
Toppa med jordnötter, koriander, chiliflakes och gärna limeklyftor.

Kategorier: Middag