Thaibiff med ris

Publicerat av Tomas Larsson den

Den här krämiga och, om du önskar, heta thaigrytan med lövbiff och kokosmjölk är snabblagad och värmande god. Smaka av försiktigt med currypastan så den blir lagom stark för din familj och servera hellre mer för den som vill vid bordet.

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Strimla biffen. Skala och finhacka lök och ingefära.
Skala och slanta morötterna grovt.
Dela broccolin i buketter. Låt bambuskotten rinna av.

Stek biffen i oljan. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt lök, ingefära och currypasta.
Stek ca 1 minut tillsammans.

Tillsätt morötter, broccoli, bambuskott, soja, socker och kokosmjölk.
Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med mer röd curry om du önskar en starkare rätt. Skär limen i klyftor.

Servera med ris och limeklyftor.


Ingredienser

4 port ris (gärna basmati)
ca 350 g lövbiff
1 gul lök
1 1/2 msk finhackad ingefära
2 morötter
1 broccoli
ca 220 g bambuskott
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk röd currypasta
2 msk japansk soja
1 tsk strösocker
250 ml kokosmjölk
1 lime

Kategorier: Middag