Frikadeller i tomatsås

Publicerat av Tomas Larsson den

Frikadeller omges här av en mustig tomatsås med magiska smaker från vitlök, timjan, oregano och chili. Låt såsen puttra samman för att sedan lägga ner köttbullarna för att värmas upp. Servera med spaghetti al dente och en fräsch sallad på morötter i remsor och pepprig ruccola. Buon appetito!

Gör så här
Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en stor kastrull. Pressa i vitlöken och rör i passerade tomater, timjan, oregano och chilisås. Låt såsen koka upp.
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ner köttbullarna i såsen i kastrullen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
Starta timer
Skala morötterna och skala vidare till remsor. Blanda morotsremsorna med ruccolan.
Servera frikadellerna med spaghetti och morotssalladen.

Ingredienser

1 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
1/2 tsk timjan
1 tsk oregano
2 msk chilisås
4 port spaghetti
600 g färska köttbullar
3 morötter
65 g ruccola

Kategorier: Middag