Focaccia

Publicerat av Tomas Larsson den

ocaccia är ett gott bröd som passar bra till mat, inte minst till lite grillat. Det här är en variant som smakar fantastiskt gott, men inte innehåller något mjöl.

Förberedelse/Ingredienser

  • 4 st Ägg
  • 200 gr Philadelphiaost
  • 100 gr Smält smör
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 tsk Salt
  • 1,5 tsk Bakpulver
  • 100 gr Fetaost
  • 10 st Gröna oliver
  • Rosmarin
  • 0,5 st rödlök
  • 1-2 msk Havssalt
  • 0,5 dl Olivolja

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret i en liten kastrull.

Knäck äggen i en bunke och vispa dem fluffigt. Jag föredrar att använda en elvisp och köra 1-2 minuter så att det verkligen blir skummigt. Tillsätt sedan philiadelphiaosten och vispa tills det blir slätt. Tillsätt det smälta smöret och rör om.

Häll upp mandelmjöl, fiberhusk, salt och bakpulver i en separat skål. Rör om så att det är blandat. Rör sedan ned försiktigt i skålen med äggsmeten så att det blir jämt fördelat och slätt.

Ta fram en ugnsfast form och häll upp smeten i den. Du behöver inte smöra den innan. Tryck sedan ned fetaost, lök och oliver i smeten. Strö över rosmarin och havssalt ovanpå. Ringa över olivoljan.

Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera ljummen eller kall.

 

Kategorier: Middag